Sari Metsäkylä-Tuominen

Musiikin Ammattilainen

Annan sinulle mahdollisuuden oppia tervettä äänenkäyttöä sekä puheessa että laulussa. Draamaosaamiseni auttaa sinua löytämään lauluihin sopivan tulkinnan ja musiikillinen tyylitajuni auttaa sinua laulamaan eri genren mukaisesti, niin kuin eri tyylilajeille on ominaista.

Koulutus

Musiikin maisteri ja Estill Master Trainer EMT

Kokemus

Musiikinopettaja, muusikko, laulaja ja kuoronjohtaja.

Yhteys

  • 040-753 2627
  • sari.metsakyla@gmail.com

Mitä voin tarjota sinulle

Opetustyylini

Olen opetuksessani selkeä ja kannustava ja otan huomioon opiskelijan tarpeet. Huumori ja hauskuus ovat mielestäni ehdoton edellytys oppimiselle. Estill Voice-Model opiskelu on avannut itselleni aivan uuden maailman laulamiseen ja äänenkäyttöön ja opettamiseni perustuukin suurelta osin tuohon ajatteluun. Opetus perustuu ajatukselle, että kaikilla on kaunis ääni. Voimme laulaa myös erilaisilla tyylilajeilla popista klassiseen, jazzista kansanmusiikkiin, musikaalista oopperaan.

Olen koulutukseltani myös pianonsoitonopettaja, joten pystyn säestämään laulajaa opetustilanteessa. Pääset kunnolla musisoimaan jokaisella tunnilla.

Opetustyöni lisäksi olen toiminut erilaisissa muusikon ja laulajan tehtävissä ja johtanut kuoroa yli kymmenen vuotta. Voin auttaa sovitusten tekemisessä ja stemmalaulun opettaminen ryhmälle on aina sydäntäni lähellä. Teatteri on ollut harrastukseni nuoruudesta lähtien ja olenkin toiminut teatterissa muusikkona, laulajana, näyttelijänä, kapellimestarina ja laulajien ohjaajana.

Kuvia urani varrelta

Niin mikä?

Estill Voice Model

Estill Voice Training malli on amerikkalaisen Jo Estillin kehittämä laulunopetusmalli, joka pohjautuu fysiologiaan sekä 13:a äänikuvion ja 6:een äänikvaliteetin hallintaan. Estill laulumallin mukaan kaikilla on kaunis ääni – sitä tulee vain osata käyttää. Ei ole kulttuurista tai esteettistä ennakoasennetta – ainoastaan äänen terveyteen liittyvä. Estill haastaa äänen kokonaisvaltaiseen käyttöön asettaen äänen terveyden aina etusijalle. Menetelmä sopii kaikille äänensä kehttiämisestä kiinnostuneille aloittelijasta ammattilaiseen. Äänenkäyttöä voi harjoitella sekä puhuen että laulaen.

Lue lisää Estill Voice Modelista tästä.

Kokenut musiikin ammattilainen

Koulutukseni

Olen ammatiltani musiinkinopettaja. Olen valmistunut Sibelius-Akatemiasta musiikin maisteriksi. Musiikki ja laulaminen ovat olleet suuressa roolissa koko elämäni aikana. 

Opetuskokemukseni olen hankkinut ammatissani yläkoulun ja lukion musiikinopettajana. Opetan laulamista Valkeakoski-opistossa, jossa pidän sekä yksilö että ryhmätunteja. Olen valmistunut Estill-Voice Model opettajaksi syksyllä 2022. 

Koulutukseni:

  • Estill Voice Model-opinnot EMT Estill Master Trainer. Mentorini on tanskalainen Helga Westmark ja muita opettajiani ovat tanskalainen Dorte Hyldstrup, sekä  brittiläiset Tim Richards, Ian Nicholas  ja Anne-Marie Speed.
  • Musiikin maisteri, Sibelius-Akatemia
  • Pianonsoiton opettaja, pedagogiset opinnot Sibelius-Akatemiassa
  • Write An Opera-koulutus Lontoo, Covent Garden
  • Ajattele teatteriksi, Teatterikorkeakoulun kurssi
  • Draamakasvatuksen perusopinnot, Jyväskylän yliopisto
  • Estill Practise Groups, Helsingin kaupunginteatteri
  • Monia muita ammatillisia täydennyskoulutuksia

Kysyttävää? Ota rohkeasti yhteyttä!

Sivujen valokuvat: Christa Ahonen ja Janne Kulosaari.